Sa cumpar un laptop nou sau unul refurbished? Avantaje si dezavantaje.

Da mai departe daca iti place:

Sa cumpar un laptop nou sau unul refurbished? Avantaje si dezavantaje.Avantajele achiziţionării unui laptop refurbished.

1. Calitatea. Laptopurile refurbished, de regula, se regasesc in categoria portabilelor aflate inca pe piata. Prin urmare, ele vin echipate cu tehnologii mai noi decât majoritatea notebook-urilor second hand, şi sunt mai avantajoase din punctul de vedere al calităţii, datorita fie reparatiilor facute, fie din cauza inlocuirii unor componente cu unele mai bune.In plus, dupa reconditionare, aceste dispozitive sunt testate pentru a îndeplini toate specificaţiile originale de producţie.
2. Preţul. Un laptop refurbished este mai ieftin decât unul nou, deşi exista posibilitatea să fie putin mai scump decât un model second hand. Totusi, daca veti cauta in perioada potrivita, cu siguranta veti gasi laptopuri la oferta.
3. Garanţia. In mare parte din cazuri, un laptop refurbished vine cu o garantie la fel de buna ca a unui laptop nou.
4. Starea estetica si functionala. In general, laptop-urile refurbished au fost folosite pentru o perioada scurta de timp, de obicei cateva zile sau cateva luni.Prin urmare, chiar daca nu sunt noi, nici departe nu sunt. De cele mai multe ori aceste laptopuri au baterii noi cu autonomie de cateva ore.
Asadar, au caracteristici asemanatoare de cele mai noi modele de portabile de pe piaţă, spre deosebire de laptop-urile second hand, care aparţin generaţiilor mai vechi.

Dezavantajele şi riscurile achiziţionării unui laptop refurbished.
Evident, ca orice dispozitiv folosit, un laptop refurbished are şi dezavantajele lui. Iată care ar putea fi riscurile unei astfel de achiziţii.
1. Ai grijă de la cine cumperi.Este recomandat ca achizitia unui astfel de laptop sa se faca direct de la marii producători sau de la magazinele online specializate. Dacă, in schimb ai găsit un retailer mai mic, trebuie verificata mai întâi reputaţia acestuia la nivelul pieţei, prin citirea review-urilor şi opiniilor altor consumatori.
2. Verifică specificaţiile şi alte detalii. Inainte de a achizitiona un laptop refurbished, este bine sa citesti toate informatiile despre el, sa vezi cu ce accesorii vine insotit, cu ce software vine echipat si sa fii sigur ca licentele sunt originale.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Free WordPress Themes | Thanks to Download Premium WordPress Themes, wordpress 4 themes and Free Premium WordPress Themes

Website Security Test