Upgrade hard disk Western Digital Blue 1 Tb

Da mai departe daca iti place:

best config queensoft hard disk hdd wd western digital blue 1 tb 1tb upgradeZilele trecute mi-am facut un mic upgrade la calculator: am trecut de la 2 hard diskuri de 250 Gb la unul de 1 Tb.

Hard diskurile vechi erau Western Digital, de 250 Gb fiecare. Din pacate, cei 500 Gb nu imi mai ajungeau si deseori ma trezeam ca s-au umplut ambele harduri aproape de 100%.

Asa ca am facut un upgrade, tot Western Digital, modelul Blue – WD10EZEX, cu capacitate de stocare de 1 Tb.

Pretul este unul foarte bun in acest moment – de 290 de lei (transport gratuit). Intr-un final, au scazut preturile ridicate datorita inundatiilor din Tailanda din anul 2011.

O sa va prezint in continuare rezultatele unor teste comparative, intre hardurile vechi si acesta nou.

Inainte de schimbarea hard diskului, am realizat citeva teste, pentru a observa diferenta de calitate si performanta.

Am folosit, patru programe de test: ATTO Disk Benchmark, CrystalDiskMark, HD Tune Pro, PerformanceTest (doar testul pentru hard disk).

Rezultatele le puteti vedea in imaginile de mai jos. Primul rezulat este pentru WD Blue 1 Tb, urmatoarele doua pentru hard diskurile vechi (WD2500AAKS-00VYA0 si WD2500KS-00MBJ0).

atto-01 crystal-01 hdtune-01 petest-01

Diferenta de viteza este perfect vizibila, de la o medie de 60 Mb/s apare o crestere pina la 146 Mb/s.

Timpul de acces este ceva mai scazut, de la o medie de 13 ms la 16 ms, dar asta se poate explica prin capacitatea mai mare a hard diskului.

De asemenea, o imbunatatire foarte buna este temperatura: de la o medie de 50 de grade, a scazut la aproximativ 40 de grade Celsius.

Toate programele si jocurile se incarca mult mai repede. Project Blackout, de exemplu, se incarca de aproximativ 3-4 ori mai repede – de la 35-40 de secunde a scazut timpul pina la 10-15 secunde.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Free WordPress Themes | Thanks to Download Premium WordPress Themes, wordpress 4 themes and Free Premium WordPress Themes

Website Security Test