Salut, ma cheama…

Da mai departe daca iti place:

poza cu moiNu, nu Sandel. Ma cheama Paul. Paul si atit. Oricum, nu este deloc greu sa aflati numele, poza, adresa, colegii de armata (asta mai greu, nu am facut armata).

Am in jur de 35 de ani, dar sper sa nu va sperie asta.

Lucrez cu calculatoare de vreo 27-28 de ani. Da, asta ar putea sa va sperie putin.

Prin clasa a II-a am primit la scoala vizita unor profesori de la Casa Pionierului, cum era pe vremea aceea. Cautau copii pentru diverse cluburi si activitati.

Nu stiu ce m-a facut pe mine sa aleg calculatoarele. Nu mai vazusem asa ceva absolut deloc pina atunci. Era si ceva normal pe atunci, prin 1986, de abia apareau calculatoarele compatibile IBM PC. Si nu prin Romania.

La Casa Pionierului erau calculatoare HC si ZX Spectrum. Cam un an si jumatate nici macar nu am pus mina pe ele, aveam doar lectii de matematica si informatica teoretica. Da, eu chiar am inceput cu o tastatura desenata pe o bucata de carton.

Abia dupa aceea a inceput odiseea calculatoarelor: programe salvate pe casete audio, casetofoane mono cumparate de la rusi, stateai 10 minute sa incarce jocul, dadea eroare, derulai caseta, incepeai de la capat. Am pus si poze, poate generatia mai tinara nu a auzit de asa ceva.

best config caseta jocuri hc zx spectrumbest config casetofon mono rusescbest config incarcare joc hc zx spectrum

Ceva mai tirziu, dupa ani buni, am avut primul meu calculator personal IBM PC compatibil. Era cu procesor 286, probabil un hard disk de 40 sau 60 Mb, memorie 2 sau 4 Mb – era tunat, ce sa mai zic.

Stau prost cu memoria, deci nu va asteptati la detalii precise.

Dupa ceva timp am avansat direct la un Pentium MMX la 233 MHz, apoi un AMD K6 tot la 233 MHz, AMD Athlon XP pe la 1533 MHz, Intel Q6600 Quad Core si, in final, in ziua de azi, un Intel i5-3470, cu 8 Gb de RAM DDR3, un SSD de 40 Gb pentru Windows, doua harduri Western Digital de 250 Gb fiecare – trebuie neaparat sa-mi iau ceva mai mare, o placa video MSI GT 630, inca o placa de sunet suplimentara, mouse Logitech laser wireless, niste boxe amarite 5.1 si diverse alte gadgeturi.

best config spatiu liber hard disk

Telefonul meu de astazi, un vechi LG P500 Optimus One, are procesorul mai rapid, memoria mai mare, spatiul de stocare mai mare si este mult mai mic decit primele mele doua calculatoare luate la un loc.

La un moment dat (v-am spus ca stau prost cu memoria), am inceput sa folosesc numele QUEENSOFT – compus din 2 parti: QUEEN – celebra formatie de muzica rock + SOFT – prescurtarea de la software.

Pe linga calculatoarele mele, am instalat, diagnosticat, depanat si reparat o multime de alte configuratii pentru prieteni, cunostine si, uneori, clienti.

Asa ca sper sa va placa blogul meu si astept cu nerabdare intrebarile voastre: aici – pentru sfaturi achizitii, sau aici – pentru sfaturi generale, reparatie, configurare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Website Security Test