Patru pasi simpli pentru curatarea laptopului de praf la interior

Da mai departe daca iti place:

Curatarea externa a laptopului, cum ar fi stergerea prafului de pe display, tastatura sau carcasa ofera doar un aspect ingrijit laptopului, insa importanta cea mai mare o are curatarea interna. Pentru curatarea laptopului de praf la un service laptop, veti plati aproximativ 80 de lei insa puteti sa faceti aceasta operatiune, acasa, economisind astfel niste bani.
Conform producatorilor de laptopuri dar si a specialistilor din domeniu, curatarea interna a laptopului ar trebui realizata anual. Fiind niste echipamente compacte, acestea acumuleaza rapid praf, scame si impuritati in interior, si singura solutie de a elimina aceasta mizerie este prin desfacerea carcasei.
Iata 4 pasi simpli pentru curatarea laptopului de praf la interior:
1. Pregatirea. Pentru inceput veti avea nevoie de o surubelnita stea, un compresor, putina pasta conductoare si un card.Toate aceste ustensile va vor folosi la desfacerea carcasei si montarea acesteia la loc, iar compresorul pentru a inlatura praful si scamele din interior, de pe componente, de la radioator si de la gurile de ventilatie.
2. Desfacerea laptopului. Dupa ce au fost scoase suruburile de la capac,va trebui sa treceti cardul pe sub fata tastaturii sau sa trageti usor cu mana.
Sub tastatura, se afla pamblicile de la tastatura si display, care sunt conectate pe placa de baza. Pamblica tastaturii va impiedica sa inlaturati tastatura chiar si dupa demontare.Daca acestea sunt sectionate in momentul scoaterii lor de pe placa de baza, nu vor mai functiona si vor necesita schimbarea, care este un proces destul de complicat.
3. Inlaturarea prafului si schimbarea pastei. Dupa desfacerea laptopului urmeaza demontarea procesorului, pentru a curata restul de pasta termica si aplicarea uneia noi.
Aplicand mai multa pasta decat trebuie, nu va ajuta cu nimic, ba chiar poate dauna daca la aplicarea procesorului, pasta in exces da pe-afara.
4. Montarea si monitorizarea. Daca lucrarea a fost una organizata si curata, nu ar trebui sa va fie greu sa puneti fiecare surub la locul lui.Montarea componentelor se va face in ordine inversa demontarii. Daca va raman 1-2 suruburi in plus la final, puteti sa lasati asa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Free WordPress Themes | Thanks to Download Premium WordPress Themes, wordpress 4 themes and Free Premium WordPress Themes

Website Security Test