Despre hard disk

Da mai departe daca iti place:

hard disk laptopHard disk-ul este un dispozitiv de stocare al unui calculator personal sau laptop, iar cea mai mare si mai importanta parte a software-ului, cu care lucreaza un calculator sau laptop de zi cu zi se afla stocata pe HDD. Sistemul de operare se afla stocat pe HDD laptop, iar majoritatea programelor pe care le folositi sunt stocate pe el. De asemenea un laptop personal fara hard disk pe el nu poate fi folosit pentru ca un calculator este conceput sa functioneze doar in prezenta unui hard disk.

Un hard are in componente discuri neflexibile din metal care sunt acoperite cu un strat de material magnetizabil. Aceste discuri sunt invartite de un motor, ce poate dezvolta o viteza de rotatie de ordinul miilor de rotatii pe minut RPM. In prezent hard disk-urile obisnuite sunt cotate la viteze ce incep de la 7200 de rotatii pe minut dar exista si modele ce folosesc tehnologii mai vechi si au mai putine rotatii dar aceseta se gasesc de obicei la service-urile care comercializeaza hard disk second hand

Exista 3 tip-uri de hard disk-uri: 3,5 inch, 2.5 inch si 1,8 inch. Si in functie de diametrul platanelor de stocare, cele mai comune tipuri de hardisk-ri sunt cele de 3.5 inch respectiv 2.5 inch. Durata de viata a unui hard disk se situeaza intre 3 si 5 ani, si este bine sa verificam regulat starea acestuia.

Cei mai multi dintre noi am auzit de S.M.A.R.T – Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology. Acest program este un sistem de monitorizare incorporat in toate HDD-urile sau SSD-urile moderne, care va poate anunta despre posibilitatea aparitiei unei defectiuni de hardware.
Din pacate sistemul de operare Windows nu are o unealta integrata care sa ofere direct informatiile stocate de S.M.A.R.T.
Asadar pentru asta o sa ai nevoie sa instalati o aplicatie care se numeste „CrystalDiskInfo”, iar aceasta iti poate arata temperatura, firmware-ul propiu, cat timp a rulat de la fabricare, numarul de identificare si multe alte informatii despre performantele sale.
Pentru a va asigura datele va recomandam sa faceti backup constant pe un alt suport de stocare astfel atunci cand hard diskul se defecteaza, dvs nu veti pierde datele si nici accesul la acestea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Free WordPress Themes | Thanks to Download Premium WordPress Themes, wordpress 4 themes and Free Premium WordPress Themes

Website Security Test