Cum ne protejam datele de pe hard disk?

Da mai departe daca iti place:

Cum ne protejam datele de pe hard disk?

Datele de pe hard disk sunt intotdeauna in pericol de a fi pierdute iar pentru a ne ne asigura ca nu le vom pierde cel mai simplu este sa facem back-up din cand in cand. Faceti back-up la fisiere pe alt suport de stocare iar pentru siguranta maxima, mutati totul in cloud, fie pe google drive, fie pe dropbox sau alt serviciu similar. Daca aveti cativa zeci de GB de date sau chiar sute, veti avea nevoie de un pachet premium pe site-urile de genul cloud.
Alte variante pe care le aveti la dispozitie sunt: pastrarea back-up-ului pe un dvd, pe un stick sau card de memorie, pe hard extern sau in alt laptop/calculator. Oricare dintre aceste variante nu sunt sigure 100% intrucat stickurile, cardurile sau dvdurile se pot defecta si se poate pierde accesul la date.

Cum se pot pierde datele?
Pierderea datelor se poate intampla din diverse motive printre care enumeram defectarea hard diskului, stergerea accidentala a datelor de catre utilizator, virusarea, instalare windows si formatarea accidentala a partitiei in care sunt datele dvs (imagini, video-uri, documente, etc) si altele. Inainte de a incepe instalare sistemului de operare asigurati-va ca ati facut back-up pe alt suport de stocare nu cel al laptopului pentru care doriti formatarea iar in cazul in care formatati partitia unde sunt datele dvs, veti avea de unde sa le accesati.

Pentru a evita pierderea datelor din cauza virusilor de tip mallware sau chiar cryptowall, folositi laptopul cu un antivirus activat cu licenta si actualizarea bazei de date de virusi la zi.

cum protejam datele importante

Cum recuperam datele pierdute?
Pentru recuperare date pierdute va trebui sa mergeti la un service sau un centru specializat pe recuperare date. Puteti incerca si dvs sa recuperati datele pierdute sau sterse insa daca nu va pricepeti si nu aveti un minim de cunostiinte hardware si software, este posibil sa compromiteti sansele de recuperare mai ales in cazurile in care datele inaccesibile sunt pe un hard disk defect.
Un hard disk defect nu se desface niciodata acasa ci doar la service in mediu controlat vidat, unde nu exista particule de praf iar sanse pentru recuperare date hdd sunt foarte mari. Se identifica mai intai componenta defecta si tipul defectului iar specialistii vor putea recupera in principiu peste 90% din datele tale. Chiar si datele sterse accidental si definitiv pot fi recuperate, situatie des intalnita printre utilizatorii de laptopuri si calculatoare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Free WordPress Themes | Thanks to Download Premium WordPress Themes, wordpress 4 themes and Free Premium WordPress Themes

Website Security Test