Cum intretinem bateriile de laptop pentru a le prelungi viata?

Da mai departe daca iti place:

Cum intretinem bateriile de laptop pentru a le prelungi viata?

Pentru ca bateria laptopului sa reziste mai mult timp si sa nu isi piarda rapid autonomia, fiecare utilizator ar trebui sa cunoasca anumite aspecte.

Primele greseli in ce priveste bateria, incep din momentul achizitionarii laptopului. Dupa achizitia laptopului sau a unei baterii noi, trebuie sa descarcati bateria pana la 3% dupa care sa efectuati o incarcare completa de 100% si este recomandat sa setati laptopul sa intre in stand by atunci cand bateria ajunge la nivelul de 3%, astfel veti evita sa descarcati complet bateria.

Tineti cont de ciclul de incarcare-descarcare, ciclu ce trebuie facut lunar pentru a prelungi durata de viata. Nu abuzati de ciclurile de incarcare-descarcare, prea multe intr-un interval scurt uzeaza bateria, baterii care au un numar maxim de incarcari pana la care este garantata functionarea corespunzatoare.

cum intretinem bateriile de laptop

Protejati bateria si nu o tineti aproape de surse de caldura, nu folositi laptopul in pat sau pe perne care sufoca aerisirea laptopului, crescand temperatura acestuia si implicit temperatura bateriei.
Daca aveti posibilitatea, lucrati la laptop cu bateria scoasa din cand in cand dar fiti atenti unde o depozitati, departe de surse de caldura si la temperaturi de aproximativ 20 de grade (temperatura camerei). Totusi, nu uitati sa o si folositi intrucat utilizarea rara a bateriei o va deteriora prni nefolosrie.

In timpul utilizarii laptopului, daca nu folositi functia bluetooth sau o coneciune wireless, este recomandat sa le opriti intrucat acestea consuma foarte mult bateria.

Daca ai probleme cu bateria, aceasta nu mai incarca sau nu mai esti multumit de capacitatea ei de incarcare iti recomand sa cauti la centrele specializate care au in stoc baterii laptop dar fii atent la calitatea acestora!

Performantele bateriei pot fi influentate si de incarcator

Un incarcator original si dedicat modelului tau de laptop, va functiona bine si nu iti va crea probleme cu laptopul sau bateria insa daca ai un incarcator pentru alt model sau un incarcator chinezesc acestea s-ar putea sa afecteze si bateria.
Un alimentator laptop cu amperaj mai mare va incarca mai repede bateria in timp dar este recomandat sa folositi incarcatorul dedicat modelului dvs de laptop cu amperajul si voltajul prevazut de producator. Daca amperajul mai mare poate poate incarca mai rapid bateria, un amperaj mic fie nu va incarca deloc fie va incarca mult mai greu. Fiti atenti la voltaj intrucat un voltaj mai are decat are nevoie laptopul dvs, va arde placa de baza in timp ce un voltaj mai mic nu va aprinde laptopul.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Free WordPress Themes | Thanks to Download Premium WordPress Themes, wordpress 4 themes and Free Premium WordPress Themes

Website Security Test