Cele mai distrugatoare obiceiuri pentru laptopul nostru. Ce sa nu facem.

Laptopul reprezinta unul dintre cele mai fragile dispozitive pe care le-ai putea achizitiona. Acesta este un sistem complex care este folosit aproape in fiecare zi in diferite conditii.


Cu totii suntem constienti ca se pot intampla accidente, cu ar fi sa scapam o cana de cafea peste tastatura sau sa scapam laptopul pe podea.Insa mai exista si alte obiceiuri la care nu te-ai fi gandit ca reprezinta un risc asupra laptopului.
In continuare sunt prezentate 5 astfel de obiceiuri pe care ar trebui cu siguranta sa le eviti:


1. Atentie la suprafata pe care iti asezi laptopul
In timpul utilizarii, laptopurile genereaza o cantitate foarte mare de caldura. Aceasta caldura este eliminata din laptop prin ventilatoarele laterale sau cele pozitionate sub laptop, pentru a pastra componentele interne la o temperatura optima. Din aceasta cauza, laptopul trebuie curatat periodic, de cel putin o data pe an.
La fel de important este locul in care asezi laptopul, deoarece covoarele, paturile sau asezarea lui direct pe pat reprezinta un adevarat pericol pentru laptop. Daca toate evacuarile sunt blocate, aerul cald nu va avea pe unde sa iasa si va duce la supraincalzirea componentelor interne. Daca laptopul a acumulat praf si se incinge foarte tare, este timpul sa faceti o curatare interna si poate sa inlocuiti pasta termoconductoare de la cipul video.


2. Cum sa manevrezi un laptop.
Exista persoane care atunci cand vor sa mute laptopul, nu tin cont de siguranta acestuia si il apuca ori de display, ori de un colt. Chiar si laptopurile foarte performante pot crapa la o asemenea actiune.
Atunci cand un laptop este deschis trebuie apucat cu ambele maini, una pentru fiecare parte. De asemenea este bine sa asezi laptopul pe o suprafata tare, neteda pentru a preveni deformarea carcasei.


3. Nu stresa cablurile.
Cablurile de alimentare nu au si alte artibutii cum ar fi sa le legi , sa le rasucesti sau sa prinzi ceva de ele. Acestea pot ceda oricand, iar utilizatorul sa ramana fara sursa cea mai importanta, si anume alimentarea.
Laptopurile au fost produse pentru a fi cat mai mobile si astfel cablurile de alimentare au ajuns sa fie foarte subtiri si usoare.


5. Atentie la transportul laptopului.
Laptopurile nu rezista foarte bine la socuri. De regula, cei mai multi utilizatori isi cumpara o geanta special creata pentru laptopuri, care preiau socurile exterioare.
Trebuie sa te asiguri ca peretii gentii, toti cei patru sa fie cat de cat grosi pentru ca va atenua socurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *