5 lucruri la care suntem atenti atunci cand cumparam laptopuri sh

5-lucruri-la-care-suntem-atenti-atunci-cand-cumparam-laptopuri-sh

Atunci cand doresti sa cumperi un laptop sh, trebuie sa fii atent la cateva detalii pentru a fi sigur ca nu dai banii pe un dispozitiv, care dupa o perioada scurta de timp, nu va mai fi utilizabil.Acestea sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le urmariti cand achizitionati un laptop second hand:


1. Inainte de a cumpara un laptop second hand, acesta trebuie analizat in primul rand din punct de vedere al aspectului exterior.
Trebuie verificate toate neregulile legate de aspect, cum ar fi taste lipsa, zgarieturi, urme de uzura sau crapaturi daca exista, deoarece acestea pot fi semnele unei cazaturi anterioare, a unui accident.
Ecranul laptopului trebuie să nu prezinte zgârieturi sau pixeli morţi, trebuie să aibă o luminozitate bună, uniformă.


2. Bateria. Dacă esti nevoit să lucrezi pe laptop şi în locuri unde nu ai acces la o sursă de curent, atunci e recomandat să-ţi cumperi un laptop cu baterie litiu-ion .O baterie are in medie o durata de viata de aproximativ 3 ani, asadar, daca doresti sa ai parte de acest beneficiu, poti alege sa cumperi o baterie noua, ceea ce nu reprezinta o achizitie foarte mare.


3. Conectivitatea. Recomandat este sa verificati daca laptopul se poate conecta la o retea de internet si daca porturile USB functioneaza optim.


4. Marca. Exista pe piata o multime de branduri cunoscute in materie de laptopuri.Un laptop second hand de marcă din clasa business poate fi mult mai ieftin, rezistent şi fiabil decât unul de clasă medie, dar nou.
5. Vânzător individual vs magazin specializat. O firma specializata in comercializarea de laptoruri second hand va cere un pret mai mare decat cineva care doreste sa isi vanda laptopul vechi. Avantajul pe care il reprezinta colaborarea cu o firma specializata este in primul rand garantia pe care ti-o ofera, care ajunge pana la 12-24 de luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *